Elizabetin zaklad2018-10-17T21:08:16+00:00

Elizabetin zaklad

Rezerviraj

Zgodba

Izjemno vplivni vojvode in grofje Andeški so ustanovili Slovenj Gradec. Leta 1251je Andeški grof Bertold V.  posvetil prvo cerkev, posvečeno sveti Elizabeti, svoji nečakinji Elizabeti Ogrski, rojeni 1207, ki pa je umrla, stara komaj 24 let. Njeno življneje je bilo polno težkih preizkušenj, v katerem se je odrekla vsemu posvetnemu in se je povsem predala svojemu poslanstvu: razdajala se je za revne in uboge, ter jim zapustila vse svoje premoženje. Na njenem grobu naj bi se že naslednji dan po pogrebu začeli goditi čudeži, zato jo je papež komaj štiri leta po smrti razglasil za svetnico.

Ena od njenih legend pravi, “da je nekoč svojim oskrbovancem nesla kruha v predpasniku in se srečala s tastom Henrikom. Na njegovo vprašanje, kaj da nosi v predpasniku, je odgovorila, da nosi vrtnice, da ji ne bi prepovedali dobrodelno delovanje. Ko je predpsnik razširila, so notri videli res sredi mrzle zime dišeče in cvetoče vrtnice.”

Govori pa se tudi, po neki drugi legendi, da je Elizabeta od samega gospoda Boga dobila v dar dragoceno krono in razkošno obleko ter dragulje. Ni želela, da bi po njeni smrti vso to prišlo v neprave roke, zato je bogastvo skrbno skrila in zakodirala in zaklenila.

Morda prav tu v Slovenj Gradcu, zibelki rokdelcev, obrtnikov, skladatljev, glasbenikov, slikarjev in  kiparjev?

Morda bo prav tebi in tvoji ekipi uspelo odkodirati  pot do skrivnega prostora, ki naj bi se menda nahajal v sami srednjeveški kovnici? Kaj, če se prav tam nahaja Elizabetin neprecenljivi zaklad?

Kaj boš naredil z njim, če ga najdeš? Boš upošteval voljo svetnice Elizabete in ga uporabil v plemenite namene ter ohranil mir v mestu, nad katerim bdi Elizabetin duh in ki slovi kot mesto, glasnik miru?

Si vreden te posebne časti, da prav ti najdeš to bogastvo?

Cena

Cena obiska sobe je 60€, naročite se preko našega sistema rezervacij spodaj:

  1. Izberi prost termin
  2. Vpiši zahtevane kontaktne podatke
  3. Rezervirajte termin

Večje skupine ali ...

Če je termin, ki ga želite rezervirati, zaseden in ne morete priti v kakem drugem terminu, nas pokličite na 02 88 12 116. Včasih znamo pričarati tudi nemogoče 🙂